"Som jag bäddar får jag ligga"

Om Saras plan för att hålla erotiken och passionen igång i sitt äktenskap med John.

"Som jag bäddar får jag ligga" var den mest lyssnade romanen under några veckor på Nextory sommaren 2017 och toppade även Storytels erotiklista. Helt otroligt kul. Under några heta sommarveckor år 2018 så återkom boken på Nextorys erotiklista igen och var åter den mest lyssnade boken.  Kolla vilka romaner som var konkurrenter! 

I boken så har Sara har en plan för att hålla erotiken och passionen igång i sitt äktenskap. Handlingen utspelar sig från första dejten med John och den första förälskelsens passionerade sex, genom småbarnsår, till femårsdagen utan sex vidare till ett härligt sexliv runt tioårsdagen. Då inträffar det som inte får ske.

Som jag bäddar får jag ligga handlar lika mycket om relation som om sex. Texterna är erotiska och upphetsande både för kvinnor och för män. 

Recension

För visst finns det en vinst att skriva om vardagslivets bestyr? Hur svårt det kan vara att få in passionen även när vi verkligen vill det. Efter andra barnet är Sara inte så sugen på att knulla med en gång, även om barnmorskan säger att det är viktigt att komma tillbaka. Och John beter sig mest som en oförstående femåring kring det hela. Det är ju inte han som har fött, snarare har hans sexlust kanske växt desto mer under graviditeten. Detta är problemställningar som många säkert känner igen sig i, men som behöver ta mer plats i litteraturen.

Sara är också något av en förebild. Stark kvinna med hög position på jobbet, och egna tankar om hur man bäst förhåller sig till mäns avklädande blickar i tunnelbanan. Att paret är i femtioårsåldern känns också det som ett brott mot den ungdomsfixerade normen. Och det framhålls hur bra det är när kvinnan tar för sig. Vågar visa sin kåthet och vara rak i vad hon vill.

recenserade Lina Arvidsson i Dagensbok.se

Här hittar du boken

Köp den på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den i Nextory eller Storytel.